Syrlig fläskfilégryta med äpple och gröna bönor
Hittade ett gott recept som jag rivit ur någon tidning för ett tag sedan...
4 port.
250 g steklök, gul eller röd
600g fläskfilé, fläskytterfilé eller kotlett
3 dl äppelcider
2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (maizena)
2 äpplen, helst röda
150 g sockerärter eller gröna bönor
Skala löken och spar dem hela. Skiva köttet tunnt. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Dela sockerärterna på längden. Bryn köttet och löken i lite matfett och krydda med salt och peppar. Häll på cidern och låt puttra under lock i 7-8 minuter. Ta upp kött och lök och lägg i en skål under lock. Häll matlagningsgrädde i grytan med cidern och låt det koka ihop i några minuter. Red med majsstärkelse utrört med lite vatten. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Lägg tillbaka köttet och löken i grytan med såsen och lägg även i äpple och sockerärter. Låt allt koka upp. Servera med kokt potatis eller rostade rotfrukter.

Kommentarer
Trackback