Semlor med variation

Dags att uppdatera bloggen efter låååång tids uppehåll! Idag bjuds det på lite annorlunda semlor, kanske hittar vi en ny favorit bland dessa:

Vanilj-citron semla
Fylld med mandelmassa blandat med lemoncurd  (50/50), toppad med grädde blandat med vaniljkräm  (50/50).



Hallon-citron semla 
Fylld med mandelmassa och lemoncurd  (blandat 50/50), toppad med hallongrädde  (grädde som vispas tillsammans med hallon)


Polly-semlor 
Fyllda med chokladganache, toppade med Pollyfluff ☺
Pollyfluffet gör du genom att värma 3 dl grädde i en kastrull och sedan lägga i ca 80 g pollygodis och röra tills de smält. Ställ kallt, gärna över natten, och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Det måste vara helt kallt när du vispar! 
Chokladganache gör du genom att hacka 100 g mörk choklad och koka upp 3/4 dl grädde som du sedan häller över chokladen. Rör tills chokladen smält, rör i 25 g smör och låt kallna.


RSS 2.0