Ber om ursäkt!

Hej alla läsare!
 
Jag vill be om ursäkt för att jag varit så dålig på att uppdatera bloggen med smaskiga recept! Det har varit så mycket annat i livet just nu med flytt, ny skola för D, praktik för mig osv. så jag har helt enkelt inte haft tid.
 
Nu åker vi snart på semester också så inom närmsta veckan kommer inga nya inlägg göras av mig, men jag hoppas att semestern ska ge mig ny inspiration till massa god härliga recept! :)
 
Ni som sitter och håller på goda recept - dela gärna med er av dom :) Recept tas tacksamt emot och publiceras i bloggen!
 
Ha en bra vecka! Det tänker jag ha! :)

<a title="Sök recept på Hittarecept.se" href="http://www.hittarecept.se/" id="hr-5ssmK"><img src="http://widget.hittarecept.se/blogcounter/image?image=blue_m&blog_id=5ssmK" alt="Matbloggstoppen" border="0" /></a><script type="text/javascript"><!--
var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('<scr'+'ipt type="text/javascript" src="http://widget.hittarecept.se/blogcounter.js?blog_id=5ssmK&timestamp=' + hr_timestamp +'"></scr'+'ipt>');
// --></script>

Auberginelasagne

En supergod vegetarisk lasagne! Fick det här receptet av en vän och vi testade det när vi hade en vegetarian på besök, vilket verkligen gick hem! Dock blev det inte så populärt hos Dexter, han som annars brukar gilla lite annorlunda saker, men som tur var hade vi en låda "vanlig" lasagne i frysen så han blev mätt han också :)
 
4 port.
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1-2 auberginer (ca 500g)
2 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
500 g keso
1 dl pesto
3 dl riven ost (gärna lagrad)
12 lasagneplattor
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök. Skär aubergine i bitar. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Tillsätt aubergine och låt steka i några minuter. Rör ner tomatkross, tomatpuré, buljongtärning, salt och peppar. Låt såsen koka upp. Blanda keso, pesto och riven ost (spara lite ost till gratineringen). Blanda grönsakssås, lasagneplattor och oströra i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med grönsakssås. Strö över osten som du sparat. Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en fräsch sallad!
 

Tårtor - sommarhatt och prinsesstårta

I helgen firade vi min födelsedag som fick vänta lite i år p.g.a. flytten som tog så mycket mer tid än jag hade tänkt. Nu har vi kommit iordning hyfsat bra och jag kunde ta en lugn stund och baka lite tårtor! Det blev en "Sommarhatt" med chokladbottnar, chokladpudding och banan och en "Prinsesstårta" till utseendet men med vaniljkräm, färska jordgubbar och lime-philadelphiasmet :) Det var mest ett försök att göra egna blommor egentligen :) Så roligt att sitta och pyssla och skapa dekorationer!
 
 
 
 

RSS 2.0