Lergryta - allt i ett!
Ett hett helgtips för den som vill ha tid över till annat än att laga mat:
Testade att laga mat i lergryta här om veckan, superbra! Jag slängde ner allt i grytan, satte in i ugnen och gick och strosade på stan i 2 timmar, medan grabbarna var hemma och spelade tv-spel och "vaktade" ugnen.
När jag kom hem var det bara att ta ut grytan ur ugnen och maten var serverad!
Först lägger man grytan i blöt i ca 15 minuter och under tiden skär man upp t.ex. potatis och morötter och skalar lite steklök. Sedan lägger man allt det i botten på lergrytan och lägger t.ex. en fläskytterfilé ovanpå som man kryddar med lite goda kryddor. På med locket och sätt in i kall ugn som du sätter på 250 grader. Sedan är det bara att städa, leka med barnen eller gå och handla i 2 timmar tills det är klart i grytan. Kan vara gott med sås till, vi hade grönpepparsås som vi köpte färdig kyld så det var bara att värma på i ett par minuter före servering.


Kommentarer
Trackback