Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Kunglig kyckling

Kunglig kyckling, eller Chicken ala King som det heter, är ett recept som jag fått av pappa. Det åt vi hemma ibland och det var riktigt gott!
 
Till 4-5 pers. behövs:
4 kycklingbröstfiléer (eller 1-2 grillade kycklingar)
3 msk smör, margarin eller olja
1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
150 g färska champinjoner
1 msk tomatpuré
3-4 msk mjöl
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
(1/2 dl torr sherry)
1 1/2 dl vispgrädde eller 1 förpackning matlagningsgrädde
salt, peppar
 
Skala och skiva löken, Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva champinjonerna. Skär kycklingen i bitar, stek dem genomstekta, salta och peppra och ställ åt sidan. Fräs lök, paprika och champinjoner i en stor gryta. Blanda i tomatpuré, buljongtärning och lite peppar. Pudra över mjölet, blanda om och tillsätt vattnet under omrörning. Låt koka upp under omrörning och tillsätt grädden. Koka ca 5 minuter och lägg sedan i kycklingen och låt grytan koka ca 5 minuter till. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0