Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Midsommar

Midsommar - så härligt! Lite god alkoholfri bål, god mat och kladdiga bakelser...
 
 
 
Fläderbål med melon och jordgubbar (1 kanna)
 
Frys in kulor eller kuber av melon och hela jordgubbar i god tid innan bålen ska drickas, så att de kan användas som isbitar i drycken.
Blanda en förpackning lättdryck fläder eller fläder/jordgubb med 1-1,5 liter fruktsoda. Lägg i några citronskivor och pressa i saften från en halv citron. Lägg i den frysta frukten och servera bålen!
 
 
Ägghalvor med sprits

Koka så många ägg du behöver. När de svalnat delar du dem på mitten och gröper ur äggulorna. Sedan blandar du äggulorna med majonnäs och dijonsenap till lagom smak och konsistens (ska gå ett spritsa). Spritsa sedan i en klick av smeten i varje ägghalva och dekorera med dill. Ser väldigt fint ut, men är så enkelt att göra :)
 
 
 
Kladdiga bakelser med flagg

Baka kladdiga chokladmuffins (finns t.ex. i Sju sorters kakor), spritsa på grädde och dekorera med jordgubbar och flaggor. Piece of cake!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0