Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Pasta Carbonara

Den här rätten brukar faktiskt karln i familjen laga och den är jättegod! Och dessutom lekande lätt att laga :) Perfekt när fantasin tryter eller när tiden är knapp.
 
Till 4 portioner behövs:
400 g spaghetti
140 g bacon
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt
svartpeppar
1 dl riven parmesanost
 
Koka speghettin enligt förpackningens anvisning och häll av kokvattnet. Stek bacon tills det är lite knaprigt och tillsätt sedan pressad vitlök och stek i ca 1 minut.  Blanda grädden med äggulorna och vänd ner blandningen i spaghettin tillsammans med baconet. Smaka av med salt och peppar och hälften av parmesanosten. Lägg upp på tallrikar och strö över resten av osten. Lägg eventuellt en äggula på varje portion och peppra på lite mer svartpeppar före serveringen.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0