Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Ostbågsbakelser

De här bakelserna passar bra som kvällsmys vid lite festligare tillfällen och blir lite som ostbricka "allt-i-ett". Egentligen heter dessa bakelser räkbakelser och som namnet avslöjar ska de dekoreras med räkor och fyllas med räkost eller kräftost, men här är en variant utan räkor för oss som inte gillar det.
 
Du behöver:
rostbröd, gärna fiberrost, 3 skivor till varje bakelse
god bredbar ost, t.ex. philadelphia paprika, vitlöksost eller liknande
mild mjukost (går även bra att ta skinkost, räkost eller annat)
paprika, tomat, gurka, vindruvor, ostskivor och annat du vill dekorera med
ostbågar, några nävar som du krossar i plastpåse
 
Ta ut rundlar av brödet, använd  ett glas eller en skål av önskad storlek eller pepparkaksform. Varje bakelse byggs av tre rundlar. Bred den smaksatta osten på en rundel, lägg en ny rundel ovanpå och bred osten på den också. Lägg på den tredje rundeln som du låter vara ren så länge. Gör likadant med alla bakelser. Sedan brer du mildosten runt kanterna på bakelserna och rullar dem i krossade ostbågar. Avsluta med att bre mildost ovanpå bakelsen och dekorera med grönsakerna.
 
Tips! Brödkanterna som blir kvar när du tagit ut rundlarna kan du skära i tärningar och frysa in och göra krutonger av senare, gott i sallad eller till soppa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0