Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Mat på pinne

Ett litet tips som kan förgylla matstunden för barnen (och även vuxna!): Använd pinnar i maten :)
Då menar jag inte att man ska blanda i pinnar i maten, som att koka soppa på en spik, utan att man använder olika pinnar vid servering som t.ex. tandpetare och grillspett. Allt är ju så mycket roligare att äta om det sitter på pinne :)
 
Några exempel på vad man kan göra är:
  • Fruktspett - kalla till exempelvis mellis eller frukost, grillade i folie med mashmallows och vit choklad som efterrätt...
  • Grillspett med lite smått och gott är ju så smarrigt på sommaren.
  • Tandpetarmat - stick tandpetare i t.ex. korvbitar, skinkbitar, potatis, körsbärstomater, gurka, paprika, minimajs m.m. och lägg upp på roliga färgglada fat och ha en plockmiddag!
  • Cake-pops - kaka på pinne helt enkelt, perfekt till barnkalaset! Har tyvärr tappat bort receptet som jag använde sist men det går garanterat att googla och hitta nåt.
Akta bara så att ingen sticker sig på pinnarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0