Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Hamburgertallrik

Med lite sås från O´Learys blir den hemmagjorda hamburgertallriken fulländad!
 
Till 4 burgare behövs ca 500 gram nötfärs, 1 ägg och lite salt och peppar.
Blanda köttfärs med ägg och kryddor och forma sedan burgare lite större än önskad storlek (tänk på att de krymper i stekpannan sen!)
 
Du behöver även hamburgerbröd, dressing (gärna O´Learys egen sås), sallad, tomat, inlagd gurka, lök och cheddarost.
 
Till klyftpotatisen behövs ca 10 potatisar (beroende på storlek och hur mycket man vill ha till), olivolja och salt.
Skala potatisen och skär i klyftor. Lägg i en långpanna eller i en ugnsform och ringla över olivolja. Blanda om lite och sätt in i övre delen av ugnen, 225 grader, ca 20-30 minuter (beroende på klyftornas tjocklek kan tiden variera så håll koll i ugnen och känn på potatisarna under tiden). Salta när du tagit ut dem ur ugnen.
 
Coleslaw är gott till, här är mitt recept på det:
ca 1/4 litet vitkålshuvud, fint strimlat (ska bli ca 3-4 dl strimlad kål)
1 morot, riven
1 burk matlagningyoghurt, ca 2 dl
1/2-1 msk majonnäs
1-2 tsk dijonsenap
salt,peppar
 
Lägg den strimlade vitkålen i ett durkslag. Koka upp ca en halvliter vatten och häll över vitkålen. Spola med kallt vatten så att kålen blir kall igen. Blanda yoghurt, majonnäs, senap och kryddor i en skål och blanda sedan i vitkålen och moroten. Låt stå kallt en stund innan det ska ätas.
(Coleslaw är även gott till lasagne, spagetti och köttfärssås m.m.)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0