Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Mintchokladtårta

Vi firade Mattias lite i förskott i måndags och då bjöds det på mintchokladtårta som blev väldigt omtyckt. Denna tårta blir ca12-16 bitar:
 
200g smör
200g mörk choklad
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
 
Glasyr:
25 g smör
1dl vispgrädde
20 plattor After Eight (ca 200g)
 
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme, lägg i chokladen och låt smälta. Rör om då och då. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan mjölet och chokladblandningen. Rör till en jämn smet, häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter (kakan ska inte vara helt genomgräddad). Låt kakan svalna lite och lossa sedan kanten på formen. Låt kakan kallna helt. Gör sedan glasyren genom att blanda smör, grädde och After Eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt glasyren svalna och bli tjockflytande innan du brer den på kakan. Servera med vispad grädde.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0