Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Ljuva Avocado

Jag vill slå ett slag för avocadon! Denna gröna frukt kan användas till så mycket mer än guacamole. Har du testat att ha den i efterrätter? Här kommer 2 efterrätter och 1 dryck med avocado, som är väl värda att testa. Efterrätterna har sin grund i raw food-dieten, vilket kanske kan tyckas konstigt eftersom jag är emot dieter och sånt tjafs. Jag tror ju starkt på kostcirkeln - att äta allt, men inte alltid :) Jag testade de här efterrätterna för att de innehåller avocado, som i sin tur innehåller bra fetter som det inte skadar om vi får i oss lite mer av :) Så ät och njut av nyttigheterna!
 
Rå Chokladmousse (2-3 pers.) (Receptet kommer från tidningen Buffé)
1/2 dl urkärnade dadlar
1/2 dl kallt vatten
2 msk honung (flytande)
2 mogna avocador
1/2 dl kakao (gärna rå)
 
hallon till servering
 
Mixa dadlar, vatten och honung till slätt. Gröp ur avokadon och tillsätt det och kakaon till mixen, mixa slätt igen. Servera med tinade eller färska hallon. Det blir en ganska mäktig dessert så det behövs inte så mycket av chokladmoussen, men desto mer hallon för att balansera smakerna!
 
 
Hallonglass (2-3 pers.) (också från Buffé)
250 g frysta hallon (spara några till garnering)
1 avocado
1 tsk vaniljsocker
 
Mixa ihop ingredienserna till en slät glass, lägg upp i skålar och servera!
 
 
 
Barnvänlig Kermitdrink (2-3 glas)
3 dl apelsinjuice eller färskpressad apelsin
1 avocado
2 kiwifrukter
 
Mixa ihop ingredienserna och häll upp i glas, klart att servera! En vitaminkick :)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0