Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Fruktig gryta med kotlett

4 port. (inspiration åter igen från Buffé)
 
4 schalottenlökar eller steklökar
600 g kotlett, färdigskivade eller hel kotlettrad
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl äppelcider
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk majsstärkelse
2 äpplen, typ Ingrid-Marie
150 g sockerärter
 
Skala lökarna och ha dem hela eller halverade. Skiva kotletten i ca 1 cm tjocka skivor och halvera sedan skivorna till halvmånar. Bryn köttet och löken i smöret och krydda med salt och peppar. Häll på cidern och låt småkoka under lock i 7-8 minuter. Ta upp köttet och löken och lägg på en tallrik och täck med folie. Häll matlagningsgrädden i grytan och låt den koka ihop med cidern några minuter. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och red såsen. Smaka av med salt och peppar. Kärna ur och skär äpplena i tärningar, halvera sockerärterna och lägg i grytan tillsammans med köttet och löken. Låt allt koka upp och servera sedan med kokt potatis eller ugnsbakade rotsaker.
 
 
Riktigt gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0