Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Bakad potatis

Enkel rätt som passar bra till lunch när man t.ex. (som jag) sitter hemma och pluggar om dagarna, eftersom den i stort sett lagar sig själv. Gott med tonfiskröra till.
 
Till 2 pers.
2-3 bakpotatisar
1 burk tonfisk
1 burk lätt cremefraiche
1/2 grön paprika
1/2 rödlök
1 msk dill (fryst)
svartpeppar/citronpeppar
 
Värm ugnen till 225 grader. Tvätta rent potatisarna och stick några hål med gaffel i skalet. Lägg in potatisarna direkt på ugnsgallret strax ovanför mitten i ugnen. Låt dem ligga där och bakas i lite drygt 1 timme, tills de känns mjuka när du sticker dem med en provsticka. Under tiden kan du pyssla med annat :) Men glöm inte att göra röran till, annars blir potatisen ganska tråkig. Hacka rödlök och paprika och blanda med cremefraichen. Blanda sedan i dill och tonfisk och smaka av med peppar. Gjort på nolltid! När potatisen är klar skär du ett kryss i den och klämmer på sidorna så att innehållet trycks ut. Lägg ev. på en klick smör och strö på lite salt. Servera gärna med en fräsch sallad också.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0