Bakad potatis
Enkel rätt som passar bra till lunch när man t.ex. (som jag) sitter hemma och pluggar om dagarna, eftersom den i stort sett lagar sig själv. Gott med tonfiskröra till.
Till 2 pers.
2-3 bakpotatisar
1 burk tonfisk
1 burk lätt cremefraiche
1/2 grön paprika
1/2 rödlök
1 msk dill (fryst)
svartpeppar/citronpeppar
Värm ugnen till 225 grader. Tvätta rent potatisarna och stick några hål med gaffel i skalet. Lägg in potatisarna direkt på ugnsgallret strax ovanför mitten i ugnen. Låt dem ligga där och bakas i lite drygt 1 timme, tills de känns mjuka när du sticker dem med en provsticka. Under tiden kan du pyssla med annat :) Men glöm inte att göra röran till, annars blir potatisen ganska tråkig. Hacka rödlök och paprika och blanda med cremefraichen. Blanda sedan i dill och tonfisk och smaka av med peppar. Gjort på nolltid! När potatisen är klar skär du ett kryss i den och klämmer på sidorna så att innehållet trycks ut. Lägg ev. på en klick smör och strö på lite salt. Servera gärna med en fräsch sallad också.

Kommentarer
Trackback