Vaniljpannacotta med hallon
Lättlagad och god efterrätt som kan varieras med olika bär och andra tillbehör.
Till 4 pers:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad (kan bytas ut mot gelésocker, följ då mängdansvisningen på denna förpackning)
1 vaniljstång
1/2 dl socker
1-2 dl hallon eller andra bär
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Häll grädden i en kastrull (helst teflon). Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i grädden. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt sockret och koka upp blandningen. Låt koka på svag värme några minuter. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i gräddblandningen. Blanda om med en visp tills de har smält. Ta upp vaniljstången. Häll upp pannacottan i portionsglas/skålar och ställ kallt några timmar. Garnera med bären strax före servering!
Tips! Gör efterrätten redan på morgonen den dagen den ska ätas så att den säkert hinner stelna.

Kommentarer
Trackback