Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Champinjonsoppa

Det här receptet kommer ursprungligen från tidningen Buffé, varje gång vi testar nåt recept därifrån blir jag lika förvånad över att det blir så gott! :)
 
Till 2 pers:
250 g färska champinjoner
1/2 gul lök
1/2 tsk torkad timjan
1/2-1 grönsaksbuljongtärning el. motsvarande mängd fond
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
1/2-1 msk maizena (utblandat med 1-2 msk kallt vatten)
smör
salt, peppar
 
Grovhacka hälften av champinjonerna, skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i lite smör i en kastrull ca 5 minuter. Tillsätt timjan, buljongtärning, grädde och mjölk och låt koka ca 10 minuter under lock. Skär resten av svampen i tunna skivor. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt den skivade svampen och koka soppan i 2-3 minuter. Tillsätt sedan maizena-redningen och låt soppan sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Klart att servera!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0