Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Pepparkakscheesecake

Här får ni receptet på pepparkakscheesecaken som vi njöt av i helgen :)
 
Pepparkakscheesecake
 
Du behöver (till en rund form med löstagbar kant):
250 g pepparkakor
125 g smör
 
400 g philadelphia
2 ägg
1 1/2 dl socker
rivet skal av en apelsin + resten av apelsinen till garnering
 
Gör så här:
Smält smöret. Krossa pepparkakorna och blanda med smöret till en deg eller kör allt i en matberedare/mixer. Tryck ut degen i formen, låt det gå en liten bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, ca 7 minuter. Vispa ihop philadelphia, ägg, socker och apelsinskal till en slät smet. Häll smeten i det förgräddade skalet och sätt in i ugnen igen, men i nedre delen av ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har "stannat". Låt kakan kallna, helst ska den stå i kylen över natten! Dekorera med apelsinbitar/skivor vid serveringen. Njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0