Kyckling i currysås
Kyckling i currysås med ris

Till ca 4 portioner behöver du:
3-4 kycklingfiléer
lite margarin eller olja till stekning
2 msk smör eller margarin
3 tsk curry
1 hönsbuljongtärning
1 msk vetemjöl
ca 4-5 dl vatten
en skvätt grädde
salt, peppar
ris
kokta ärtor eller andra grönsaker
Gör så här:
Börja med att koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar och stek i lite margarin eller olja tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar. Smält smöret till såsen i en kastrull/gryta och lägg i buljongtärningen och curryn och fräs lite. Tillsätt mjölet under vispning och fortsätt sedan vispa medan du häller i vattnet (ta inte allt vatten på en gång utan spar lite och se om du behöver späda mer eller inte, beroende på hur tjock sås du vill ha). Låt såsen koka på svag värme i 3-5 minuter och häll sedan i en skvätt grädde. Smaka av med salt, peppar och ev. mer curry. Lägg i kycklingbitarna. Servera med riset och lite kokta grönsaker. Vi hade även minimajs på burk, som ser gigantiska ut på bilden :)
Kommentarer
Trackback