Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Julgodis

Så här dagen innan julafton har vi, förutom att akuthandla sista julklappen, pysslat med att göra lite julgodis.
 
Dexter gjorde sina egna goda praliner och skrev sin egen etikett, väldigt duktigt tycker jag :) Och roligt hade han när han fick banka sönder polkagrisar med hammaren!
 
 
Jag hjälpte honom att klä in asken med presentpapper och så fick han skriva etiketten.
De här godsakerna innehåller mörk blockchoklad, cornflakes, mini-marsmallows och krossade polkagrisar.
 
 
Vi gjorde även lakritsknäck, rocky road och pepparkakstryffel.
 
 
Knäcken är vanlig knäck med 15 krossade turkisk peppar-karameller i.
 
Rocky Road

300g mörk choklad
10 dumlekolor
20 Polly
1 dl mini-marsmallows
1 ½ dl salta jordnötter eller cashewnötter
½ dl pistagenötter
 
Smält chokladen över vattenbad och lägg i dumle och Polly. Rör om så att de nästan smälter och rör sedan ner marsmallows och nötterna. Klä en form, ca 15x20 cm, med bakplåtspapper och bred ut smeten. Låt stelna i kylskåp och skär sedan i bitar.
 
Pepparkakstryffel
 
1 ½ dl vispgrädde
25g smör
250g mörk choklad
8 pepparkakor
 
Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills smeten blivit jämn och blank. Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme. Krossa pepparkakorna i en mortel. Forma chokladsmeten till bollar och rulla dem i pepparrkakssmulorna. Förvara i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0