Gyllengul fiskgryta
Julstämning! I helgen gjorde vi lite juletidsinspirerad mat och efterrätt som jag tänkte dela med mig av. Gyllengul fiskgryta med ris och pepparkakscheesecake (receptet finns under fliken "Bakat").
Gyllengul fiskggryta 4 port.

Du behöver:
1 fiskblock t.ex. torsk
1 burk kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 burk matlagningsyoughurt
1 paket saffran (1/2 g)
sambal oelek (efter smak)
salt
ris, ärtor
Detta recept är lätt att komma ihåg eftersom det är 1 av allting :)
Så här gör du:
Låt fisken bli lite halvtinad och skär den sedan i bitar. Vispa ihop kokosmjölk, buljongtärning, youghurt och saffran i en gryta och låt koka upp. Lägg i fisken och låt allt koka i 8-10 min (tills fisken är genomkokt). Smaka av med sambal oelek och salt. Servera med ris och kokta ärtor!
Kommentarer
Trackback