Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Fläskfilégryta

Har 2012 sugit musten ur dig? Saknar du inspiration till nyårsmiddagen? Här kommer ett recept på en gryta som kan varieras så den passar lika bra till vardags som till fest!
 
Fläskfilégryta (funkar även jättebra med kyckling eller kassler!)
 
Till 4 portioner behöver du:
 
1 fläskfilé (eller 3-4 kycklingbröstfiléer eller ca 10-15 cm kassler)
1 gul lök
10 champinjoner
2 förp. matlagningsgrädde eller 5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl (om du har en mer tunnflytande grädde, har du t.ex. becel matlagningsgrädde så behövs inget mjöl)
lite soja
lite piffikrydda
salt, svartpeppar
 
Hasselbackspotatis är jättegott till fläskfilé, men till kassler och kyckling passar ris eller pasta bättre.
Hacka löken, dela champinjonerna och skiva fläskfilén. Börja med att steka köttet tills det är genomstekt och ta upp det ur grytan. Fräs löken och lägg sedan i champinjonerna och stek en stund. Lägg i köttet och pudra över mjölet. Tillsätt grädden och låt puttra några minuter. Krydda och servera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0