Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Ugnspytt

Ibland när man har en riktigt slö dag kan man ju önska att maten skulle laga sig själv...den här rätten gör nästan det! Du behöver bara sätta på ugnen, skära allting och ställa klockan :) Det blir som en slags grovt skuren pyttipanna, fast godare. Du kan använda vilka grönsaker och rotfrukter du vill och till exempel välja någon smakrik korv istället för kassler, det här är bara ett tips på hur man kan göra. Ta så mycket av varje ingrediens som du tror går åt till just dig/er, jag har inga exakta mått.
 
Du kan exempelvis använda:
potatis
morot
sparris
purjolök eller annan lök
tomater
squash
kassler
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär alla ingredienser i lagom stora bitar (halvera tomaterna) och lägg i en långpanna. Ringla på olivolja och strö över lite salt. Blanda om allt. Sätt in plåten i mitten av ugnen 25-30 minuter, blanda om då och då så att det inte bränner fast. Servera med creme fraiche franska örter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0