Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Ugnsomelett

4 portioner
 
1 1/2 msk vetemjöl
6 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
 
valfri fyllning (Vi fräste ihop bacon, champinjoner och paprika)
 
Vispa ut mjölet i lite av mjölken till en slät redning. Koka upp resten av mjölken. Ta kastrullen från värmen och rör ner redningen. Koka upp igen och låt svalna av. (Detta görs  för att inte mjölet ska sjunka till botten i omeletten). Vispa er äggen ett i taget och tillsätt saltet. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda mitt i ugnen tills smeten "stannat", ca 25 minuter. Gör fyllningen under tiden och lägg den på omeletten när denna är klar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0