Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Panerad fisk

Brukar ni köpa fiskpinnar i frysdisken? Prova att panera hemma och gör egna "fiskpinnar", det är så mycket godare! Det tar egentligen inte nå längre tid, det blir lite mer disk men det kanske man kan leva med? Här är ett enkelt recept på det. Kanske inte borde kallas recept när det är så enkelt? Vad krävs för att bli ett recept? Har ju i och för sig sett recept på tevatten i böcker så det kankse inte är så höga krav ;) Här kommer iallafall mitt recept på panerad fisk!
 
Panerad fisk
fisk t.ex. torskfiléer, flundra eller rödspätta (räkna en eller två per person, beroende på vilken sorts fisk du väljer, man kan även använda torskblock och skiva så blir det lite mer likt fiskpinnestorleken!)
lika stora delar vetemjöl och ströbröd (1 dl av varje borde vara lagom till 4 pers.)
citronpeppar
uppvispat ägg
 
Låt fisken tina om du använder fryst fisk. Blanda ihop mjöl, ströbröd och lite citronpeppar i en djup tallrik. Doppa fisken först i äggvispet och sedan i mjölblandningen. Stek i en blandning av smör och olja så blir det lite krispigare yta på fisken. Servera med hemmagjort potatismos och lite grönsaker.
 
Vill man så kan man blanda i lite hackad persilja i moset eller blanda lite dill i paneringen :)
Vi hade inget av det hemma så vi tog istället en jättegod potatismoskrydda som vi köpte på en marknad förut, rekommenderas!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0