Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Hemgjord pizza

Det är ju så mycket godare att göra egen pizza än att köpa, eller hur? (även om det ibland kan vara gott med köpt också) Det här receptet är pizza med tjock botten, lite americana-style, och det är så bra för det behöver bara jäsa medan man fixar fyllningen så det går jättefort :) Låt barnen vara med och göra pizzan eller låt alla i familjen göra varsin liten pizza, det blir garanterat uppskattat!
 
Pizzadeg: (blir en pizza som tar upp en ugnsplåt och räcker till 3-4 personer)
 
2 dl fingervarmt vatten
½ paket jäst
1 msk olja
4 krm salt
4-5 dl mjöl
 
Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör tills jästen löst sig och blanda sedan i olja, salt och mjöl. Knåda degen smidig på mjölat bord och kavla ut till en rektangel stor som en ugnsplåt. Lägg pizzabottnen på bakplåtspappersklädd plåt och börja med fyllningen.
 
Jag brukar ta ca 1 dl ketchup och 1 msk tomatpuré, lite peppar och pizzakrydda och blanda ihop direkt på pizzabottnen och bre ut. Sedan kan man ha på precis vad man känner för! Här hemma blir det alltid en del med skinka, banan och ananas (Dexters val) och en med nåt annat som vi är sugna på. Grädda pizzan mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.
 
Servera med hemmagjord pizzasallad vetja :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0