Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Ugnsbakad lax med ris, avocado och dillcremefraiche

Bristen på sol som vi har här för tillfället (ett lååångt tillfälle skulle jag vilja säga) kan göra att det blir lite svårare att få i sig tillräckligt med D-vitamin. Lax innehåller D-vitamin och omega 3 som vi behöver för att må bra, så här kommer ett enkelt recept på ugnsbakad lax som kanske kan pigga upp i vintermörkret:
 
Till 4 port. behövs:
 
4 laxfiléer
citronpeppar (eller svartpeppar och färsk citron)
 
4 port. ris
2 avocador
1 ask körsbärstomater
1 tsk olivolja
svartpeppar
lite ruccolasallad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Koka riset. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsform eller på bakpappersklädd plåt. Krydda med citronpeppar eller svartpeppar och halverade citronskivor. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills laxen är genomstekt.
Halvera tomaterna och blanda med olivoljan och lite svartpeppar. Skölj ruccolan. Gröp ur avocadon och krydda ev. med lite citronpeppar. Lägg upp allt på tallrik och servera! Ät och njut i väntan på våren :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0