Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Fettisdags-cupcakes

Fettisdagen till ära bakade jag och Dexter cupcakes med smak av semlor och en touch av jordgubb :)

Kardemumma-muffins som grund: (smeten räckte till 6 normalstora muffins, eller om man vill göra 12 mini)

1 ¾ dl vetemjöl

1 krm salt

½ tsk bikarbonat

1 dl strösocker

100 g mjukt smör

1 tsk vaniljsocker eller extrakt

2 ägg

½ tsk kardemumma, finmalen eller grovmalen

Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop mjöl, salt, bikarbonat och kardemumma i en skål. Häll sockret och vaniljsockret i en annan skål och klicka i smöret. Vispa med elvisp så att det blir pösigt. Knäck i ett ägg och vispa, tillsätt sedan det andra ägget och vispa ordentligt. Tillsätt mjölblandningen under fortsatt vispning och vispa sedan i 2-3 minuter, tills smeten är slät och luftig. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda sedan mitt i ugnen ca 15-20 minuter beroende på storlek. Låt muffinsarna svalna innan du gör i ordning dem för servering.

Fyllning:

marsipan (vi tog figurmarsipan med jordgubbssmak, därav ”en touch av jordgubb”)

innanmätet av muffinsarna

en skvätt mjölk

2 dl grädde , som vispas till spritskonsistens

Skär av toppen på varje muffins och gröp ur lite i mitten för att ge plats åt fyllningen. Ta innanmätet och blanda med en skvätt mjölk och marsipan. Klicka i fyllningen i groparna och spritsa sedan grädde ovanpå.

 
Design ala Dexter:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0