Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Kasslergryta

Detta är en variant av Creolsk kassler - en härlig gryta med ananas och paprika.
 
Till 4 port behövs:
 
Kassler (en lagom bit för fyra personer), strimlad
2 förp. matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 paprika (eller 2 halvor i olika färger), strimlad
1 burk ananas i bitar
1 gul lök eller 1/2 purjolök, strimlad
chilipulver, paprikapulver, salt, peppar
 
Kokt ris
 
Fräs lök och paprika i lite olja i en gryta. Tillsätt kassler och ananas. Häll på grädde och chilisås, krydda med de olika kryddorna och låt puttra på svag värme ca 10 minuter. (Red eventuellt med lite maizena majsstärkelse utblandat i lite vatten, kan behövas beroende på vilken sorts matlagningsgrädde du har). Koka samtidigt riset.
 
Servera gärna med lite salta jordnötter och en god sallad!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0