Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Kycklingrullar

Mat i form av rullar smakar väl alltid bättre än vanlig mat? Här är en rätt som jag åt första gången hos en kompis när vi hade typ Halv 8 hos mig och turades om att bjuda varadra på mat för att slippa sitta hemma själva och äta. Jag har ändrat receptet lite och gjort det mildare och mer barnvänligt.
 
Kycklingrullar
 
 
Ingredienser till ca 4 portioner:
8-12 Tortillabröd, beroende på storlek och hur många var och en vill ha
4 kycklingfiléer (bröst)
2 paprikor i olika färger
1-2 burkar Creme Fraiche (ev. lätt)
1-2 burkar lätt Creme Fraiche med paprika/chili smak (el. mexican chili, heter olika beroende på märke)
salt, peppar
Lite riven ost
(Creme fraiche mängden får man styra lite själv beroende på hur kladdigt man vill ha det. Prova dig fram och ta i en burk i taget! För en starkare variant tar man mer av paprika/chili creme fraichen. Jag brukar ta 50/50 av båda sorter)
 
Gör så här:
Skär kyckling och paprika i bitar. Börja med att steka kycklingen tills den är genomstekt, salta och peppra. Lägg sedan i paprikan och låt steka med i några minuter. Blanda i creme fraichen och låt allt puttra någon minut. Lägg  en sträng kycklingröra på mitten av varje tortillabröd och rulla in. Rada upp alla rullar i en ugnsform/plåt och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen, 200-225 grader, ca 10 min eller tills osten fått lite färg. Ha koll på rullarna för brödet kan lätt brännas i kanterna!
 
Servera med grönsallad. Den här rätten går väldigt fort att göra och har inte så många ingredienser, men känns ändå ganska lyxig :)

Kommentarer
Postat av: Per

Känner igen dem där. Ska prova blanda i paprika nästa gång :)

Svar: Ja gör det! Man kan ju ha i andra grönsaker också, t.ex. squash, beroende på hur "grönt" man vill ha det. Tack för receptet! Det ligger högt på favoritlistan här hemma :)
kulmedmatochbak.blogg.se

2012-11-23 @ 12:24:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0