Matbloggstoppen Kul med mat och bak -

Superduperlasagne

Tillhör du dom som undviker att göra lasagne för att det blir så mycket disk, bränner fast osv.? Glöm fastbränd bechamelsås och drivor av disk! Här är ett recept på en superduperlasagne där du använder EN sås istället för köttfärssås + bechamelsås och den bränner inte fast i grytan :)
 
Superduperlasagne
 
Denna form (25-35 cm) räckte till dubbla portioner till oss tre + 4 matlådor, så kanske 8-10 portioner :)
 
Du behöver:
800g nötfärs
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
2 burkar lätt creme fraiche
8 dl mjölk
1 msk pizzakrydda/oregano
salt, peppar
ca 1 dl riven ost
ca 22 st lasagneplattor (en förpackning räckte gott)
 
Du kan eventuellt ha i lite riven morot, tunnt skivad/hyvlad squash eller kidneybönor, det kan vara gott!
 
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att hacka löken och fräs den i lite margarin i en stor gryta. Lägg i köttfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt buljongtärningar, tomatpuré och krossade tomater och låt det puttra i några minuter. Blanda sedan i mjölken, creme fraichen och kryddorna och låt puttra någon minut till. Smörj en stor form, ca 25-35 cm, och häll ett lager av såsen i botten på den. Varva lasagneplattor och sås tills allt är slut i grytan, men se till att du avslutar med ett lager sås. Strö över riven ost och sätt in formen i mitten av ugnen. Jag brukar täcka formen med aluminiumfolie första tjugo minuterna i ugnen så att inte osten blir bränd. Sedan kör jagg utan folie sista tiden tills lasagneplattorna blivit mjuka och osten fått fin färg.
 
Tips! Passa på att göra en sallad medan lasagnen är i ugnen och diska sedan undan grytan och det du använt så blir det mindre disk efter maten :)
 
Smaklig måltid!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0